ZorgDomein

ZorgDomein verbind zorgverleners onderling én met hun patiënten en maakt informatie voor en over patiënten toegankelijker via een beveiligde manier.

Wat is ZorgDomein?
Ruim 91% van de huisartsen in Nederland maakt gebruik van ZorgDomein om digitaal te verwijzen naar vervolgzorg. ZorgDomein is nu ook beschikbaar voor ons fysiotherapeuten en ergotherapeuten.

Met ZorgDomein:

  • Is ons zorgaanbod beter in beeld bij de huisarts (verwijzers)
  • Heb je snel en slim digitaal contact met de huisarts
  • Volledige verwijzingen ontvangen die voldoen aan geldende richtlijnen; nabellen hoeft niet
  • Ontvang je kwalitatief goede overdracht; dit scheelt tijd tijdens het eerste consult
  • Verstuur je eenvoudig tussentijdse- en eindrapportages
  • Kun je laagdrempelig overleggen met andere zorgverleners via de beveiligde zorgmessenger ZorgDomein Patiëntoverleg, zie voor meer informatie www.zorgdomein.com/patientoverleg
  • Kortom, betere samenwerking

Zorgaanbod beter in beeld
Ruim 90% van de huisartsen gebruikt ZorgDomein om passende vervolgzorg voor hun patiënt te vinden. Via ZorgDomein kun je huisartsen laten zien welke diensten en specialisaties je praktijk aanbiedt. En natuurlijk waar je praktijk zit en wanneer een patiënt terecht kan. Het systeem is eenvoudig zelf bij te werken.

Digitaal verwijzingen ontvangen
Met ZorgDomein komt de verwijzing digitaal binnen, compleet met alle relevante patiëntgegevens én volgens de richtlijnen van de verzekeraar. Je voegt de verwijsbrief met één druk op de knop toe aan het patiëntendossier. Met ZorgDomein communiceer je helder en direct met de huisarts, van verwijzing tot terugrapportage.

Voorbereide zorgverlener en patiënt
Met ZorgDomein krijgen je patiënten vooraf bericht, zodat ze zich goed kunnen voorbereiden op de eerste afspraak. En zelf ontvang je op het moment van verwijzen de complete verwijsbrief. Dat is wel zo efficiënt.

Veilig en eenvoudig overleggen
Voor eenvoudige vragen of mededelingen aan andere zorgverleners gebruik je de veilige zorgmessenger Patiëntoverleg, die standaard in het systeem zit. Al het overleg is 100% beveiligd, dus de privacy van je patiënt of cliënt is gewaarborgd.