Ergo-kit

Om de individuele fysieke belastbaarheid van een medewerker in kaart te brengen, maken wij gebruik van de Ergo-Kit. Dit is een erkende, gestandaardiseerde testmethode om de belastbaarheid van verschillende fysieke vaardigheden te meten, zoals

  • het werken in verschillende houdingen (zitten, staan, lopen)
  • het uitvoeren van bewegingen (bijvoorbeeld bukken of boven het hoofd reiken)
    dragen en tillen
  • het gebruik van hand- en vingers (bijvoorbeeld vingervaardigheid van de voorkeurshand)

Contact opnemen over ergo-kit

Een Ergo Kit onderzoek duurt een dagdeel (3 tot 4 uur). Na de intake en het invullen van vragenlijsten volgen simulatietesten met de Ergo Kit zuil. Dit apparaat biedt meer dan 50 verschillende testmogelijkheden, gericht op bewegingen en vaardigheden die van invloed zijn op het kunnen uitvoeren van specifieke werkzaamheden. De deelnemer voert een selectie van testen uit die voor zijn of haar werk relevant zijn, waarbij wordt gekeken naar kracht, snelheid, uithoudingsvermogen en beweeglijkheid.

Zowel de wijze van uitvoering als de resultaten worden beoordeeld en verwerkt in de rapportage. Dit kan bijvoorbeeld resulteren in conclusies zoals: deze persoon kan maximaal 30 minuten achter elkaar staan en verdeeld over een hele dag maximaal 4 uur. Of: deze medewerker kan maximaal 10 kg tillen, gedurende 1 minuut.

De uitkomsten van een ErgoKit test biedt de arbeidsfysiotherapeut of ergotherapeut een gedegen vertrekpunt voor verdere behandeling en begeleiding op de werkplek.

Meer informatie over de ergo-kit?

Voor meer informatie over de Egokit testen kunt u contact opnemen met Henk Leemhuis, coördinator Werk & Gezondheid.