Werk & Gezondheid

Fitte en vitale medewerkers staan bij de meeste organisaties hoog op de prioriteitenlijst. Als werkgever is uw invloed hierop weliswaar beperkt, maar wellicht toch groter dan u denkt. Neem bijvoorbeeld de werkgerelateerde klachten: daar valt wel degelijk op te sturen. Maar ook bij fysieke problemen die buiten de werksfeer liggen kunt u als werkgever actie ondernemen. Of in ieder geval aanbieden, zodat uw medewerker zo snel mogelijk weer aan de slag kan.

contact1

Bij De Haere is Werk & Gezondheid een speciaal aandachtsgebied. Samen met werkgevers, werknemers en arbo-artsen zoeken wij naar oplossingen om ziekteverzuim te voorkomen en beperken. Door preventieve groepstrainingen om de fysieke belastbaarheid te vergroten, en door individuele behandeltrajecten, variërend van re-integratietraining tot persoonlijke training on the job en behandeling van klachten (curatie).

Deze trainingen en behandelingen worden gegeven door gespecialiseerde arbeidsfysiotherapeuten en/of ergotherapeuten. De Haere maakt bovendien deel uit van verschillende landelijke netwerken, waaronder FysErgo, Ergo Optima en Ergo Control. Deze netwerkorganisaties richten zich op eveneens landelijk opererende bedrijven, die serieus werk maken van gezond werken en daarbij gebruik maken van de expertise van arbeidsfysiotherapeuten.