Valpreventieweek 2018: Hup, in de benen!

 

De eerste week van oktober (1 t/m 7 oktober 2018) staat weer in het teken van de Valpreventieweek! In Nederland maakt iedere vijf minuten een 65-plusser een val waardoor hij of zij naar de Spoedeisende Hulpafdeling van een ziekenhuis moet. Tijdens de Valpreventieweek wil VeiligheidNL daarom samen met partners (Rode Kruis, Ouderenfonds, BuurtzorgNL, KBO-PCOB, KNGF, KNMP) landelijk aandacht vragen voor valpreventie. Zorgverleners in hele land organiseren die week activiteiten, ook bij u in de buurt. Dus, Hup, in de benen! 

Doet u ook mee met DobbelFit?
DobbelFit is hét kennis- en actiespel dat je fit en vitaal houdt! DobbelFit is speciaal voor de Valpreventieweek ontwikkeld, samen met landelijke partners (Rode Kruis, Ouderenfonds, BuurtzorgNL, KBO-PCOB, KNGF, KNMP) en in co-creatie met ouderen. In teamverband beantwoordt u kennisvragen en doen beweeg-opdrachten. Samen lachen en bewegen staat voorop! Tijdens het spelen van DobbelFit leert u meer over onderwerpen als bewegen, balans, verantwoord medicijngebruik, voeding/vitamine D en maatregelen in huis. En u werkt actief aan balans en spierkracht!

Doe mee!

We zien u graag op:
Dinsdag 2 oktober 13.30 en 17.00 uur: een informatiemarkt 55+.De Schakel aan de Lage Doelen 3 in Hardenberg.

Dinsdag 2 oktober om 14.00 uur in het Punt in Vroomshoop een introductieles Valpreventie in samenwerking met Zorgsaam Twenterand.

Donderdag 4 Oktober van 13.00 uur tot 14.15 uur in de oefenzaal  van de Haere te Bergentheim.

Zet het vast in uw agenda, u bent van harte welkom, voor koffie wordt gezorgd.

Vallen voorkomen door spierkracht, coördinatie en balans te trainen
Spierkracht, coördinatie en balans kan je op elke leeftijd en op elk niveau trainen. Is er echter sprake van een verhoogd valrisico, dan is het gericht trainen ervan onder begeleiding van een fysiotherapeut of beweegdocent belangrijk. Hiervoor zijn genoeg (effectieve) beweegprogramma’s beschikbaar.

Meer informatie over de Valpreventieweek 2018:
www.veiligheid.nl/valpreventieweek

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
De Haere
Tel. 0523-232053
Of u kunt terecht bij een van onze medewerkers die u graag te woord staan.