Zwangerschap pilates

Tijdens de lessen leer je de basis principes van Perfect Pilates, het bewust kunnen aanspannen en ontspannen van je “power house”. Met het “power house” bedoelen we je dwarse buikspieren, diep gelegen rugspieren en je bekkenbodem. De ademhaling speelt hierbij een belangrijke rol. Deze spieren dragen bij aan het goed functioneren en stabiliseren van het bekken en je lage rug gedurende je zwangerschap en daarna. Kortom, de oefeningen zijn specifiek gericht op dat gedeelte van je lichaam wat je tijdens je zwangerschap zo hard nodig hebt. Pilates heeft een preventief karakter, dat wil zeggen ter voorkoming van het ontwikkelen van klachten. Fit zijn en blijven!

Contact opnemen over zwangerschap pilates

De bekkenbodem is een belangrijk onderdeel tijdens de lessen. Een goed functionerende bekkenbodem draagt bij aan een soepele bevalling en een beter herstel nadien. Trainen van de bekkenbodem tijdens en na je zwangerschap vermindert tevens de kans op urineverlies.
Ook is er aandacht voor je algehele lichamelijke conditie. Want de bevalling is tenslotte een topprestatie. Perfect Pilates is een verantwoorde manier om tijdens en na de zwangerschap in optimale conditie te komen en te blijven.

Je kunt op elk moment in je zwangerschap met Perfect Pilates beginnen. Pilates is ook uitermate geschikt om na de bevalling weer in conditie te komen. Je mag 6 weken na de bevalling starten. Met Perfect Pilates creëer je een goede basis voor bijvoorbeeld het uitvoeren van je werk, maar ook om je eigen sport weer op te pakken.

De lessen worden begeleid door onze bekkenfysiotherapeut of zwangerschapspilates instructeur.