Plezier in bewegen

Minder achter de tablet, pc of tv en méér bewegen. Iedere ouder weet hoe belangrijk voldoende beweging is, maar niet ieder kind is er voor te porren. En hoe langer een kind inactief is, hoe moeilijker het wordt om weer een begin te maken. De Haere doorbreekt deze cirkel met een speciaal project: Plezier in Bewegen. Het doel: kinderen van 6 tot 13 jaar weer met een glimlach laten sporten, zodat ze na afloop enthousiast doorstromen naar een reguliere sport.

Contact opnemen over plezier in bewegen

Het project ‘Plezier in Bewegen’ duurt in totaal zes maanden. In de eerste drie maanden wordt er twee keer per week gesport, daarna één keer. Per les wordt een half uur besteed aan fitness en een half uur aan een vrij sport- en spelmoment. Bij dat laatste mogen kinderen zelf kiezen. We bieden veel verschillende sporten aan om erachter te komen waar een kind plezier in heeft en wat het na afronding van het project kan blijven doen bij een gewone sportclub.
Tijdens het project is regelmatig contact met de ouders, want zij zullen hun kinderen moeten blijven stimuleren. Ook de orthopedagoog en diëtist zijn betrokken bij Plezier in Bewegen en helpen met adviezen over leefstijl en voedingspatronen.

Voor wie?

Plezier in Bewegen is er voor kinderen van 6 tot 13 jaar, die een duwtje in de rug nodig hebben om (weer) in beweging te komen en daar ook lol aan te beleven. Sommige kinderen hebben door te weinig beweging overgewicht of conditieproblemen, waardoor reguliere sport een steeds grotere hobbel wordt. Of ze hebben een vervelende ervaring opgedaan bij de gymlessen op school of een andere sportvereniging, waardoor het plezier eraf is. Plezier in Bewegen laat kinderen kennismaken met diverse sportactiviteiten en helpt ze de draad weer op te pakken en eventuele ‘opstartproblemen’ zoals overgewicht of een slechte conditie te overwinnen.

GOED OM TE WETEN OVER PLEZIER IN BEWEGEN

  • Plezier in Bewegen is een groepsactiviteit op projectbasis en duurt in totaal zes maanden.
  • De lessen worden gegeven door een (kinder)fysiotherapeut; daarnaast zijn er ook een orthopedagoog en diëtiste bij het project betrokken.
  • Plezier in Bewegen is geen behandeling maar een sportactiviteit onder leiding van een (kinder)fysiotherapeut, waarvoor een contributie geldt. (Zie: lestijden & locaties). In sommige gevallen is (gedeeltelijke) vergoeding van de zorgverzekeraar mogelijk. Onze medewerkers kunnen u hierover meer vertellen.