HydroFit

Hydrofit is een variant van Fysiofit, maar dan in het zwembad. Ideaal voor wie fit & gezond wil worden of blijven. De watertemperatuur van het ondiepe bad (1.10 m) wordt hiervoor op een aangename 32° C gebracht.

Contact opnemen over hydrofit

Vergeleken met training ‘op het droge’, heeft HydroFit twee belangrijke kenmerken. In de eerste plaats de opwaartse kracht van het water; die zorgt er namelijk voor dat u makkelijker kunt bewegen, waardoor de beweeglijkheid in spieren en gewrichten toeneemt. Tegelijkertijd biedt water ook weerstand en dat is juist weer goed voor het ontwikkelen van kracht en lichamelijke conditie.

Tijdens de trainingen worden oefeningen voor conditie, kracht, lenigheid, balans en ontspanning voortdurend afgewisseld. Daarbij spelen we vanzelfsprekend in op de individuele klachten en mogelijkheden van de deelnemers.

Voor wie?

HydroFit is geschikt voor iedereen die zich fit wil voelen door training in het water. Door de ervaring van gewichtsloosheid in het water is deze vorm van FysioFit ook ideaal voor mensen die door bijvoorbeeld gewrichtsklachten minder belastbaar zijn. Kunnen zwemmen is niet nodig, want de lessen worden gegeven in ondiep water.

GOED OM TE WETEN OVER HYDROFIT

  • HydroFit wordt gegeven in het Zwembad De Slag in Hardenberg (tegenover het ziekenhuis) en in het zwembad van de Baalderborggroep in Hardenberg.
  • Vooraf wordt een FysioFit-test afgenomen om de klachten en mogelijkheden van de deelnemers in kaart te brengen. Op basis hiervan stellen we het trainingsprogramma samen, gericht op het verbeteren van de individuele klachten of beperkingen.
  • Een keer een les proberen? Dat kan. Neem contact op met de Vestiging Hardenberg.
  • HydroFit is geen behandeling, maar een sportactiviteit onder leiding van een fysiotherapeut. U betaalt dus net als op een sportschool contributie. Zie: lestijden & contributie.