FysioFit

Fysiofit is een fitnesstraining onder begeleiding van een fysiotherapeut of sportinstructeur. U traint volgens een individueel programma op uw eigen niveau. Dit bestaat uit afwisselen oefeningen op fitnessapparaten en andere materialen. De groepen zijn klein, waardoor de fysiotherapeut de deelnemers veel persoonlijke begeleiding kan geven. Zo maakt u snelle vorderingen en is de kans op blessures minimaal.

Contact opnemen over Fysiofit

Voor wie

Fysiofitness is geschikt voor iedereen die onder deskundige en intensieve (bege)leiding gezond wil bewegen en een goede conditie wil opbouwen. Ook mensen met lichamelijke klachten, chronische aandoeningen of minder validen kunnen meedoen, omdat ieder trainingsprogramma individueel wordt opgesteld. Als u veilig wilt sporten en/of om gezondheidsredenen niet met reguliere sporten kunt meedoen, is Fysiofit iets voor u.

GOED OM TE WETEN OVER FYSIOFIT

  • Iedere deelnemer krijgt vooraf een intakegesprek met de fysiotherapeut of sportinstructeur. Hij of zij beoordeelt eventuele klachten of blessures en neemt een Fysiofitheidstest af om uw fysieke fitheid vast te stellen en een passend trainingsprogramma op te stellen.
  • Fysiofit wordt gegeven in de oefenzalen. Deelnemers dragen sportkleding en –schoenen en nemen een eigen handdoek mee.
  • Fysiofit is geen behandeling, maar een sportactiviteit onder leiding van een fysiotherapeut of sportinstructeur. U betaalt dus net als op een sportschool contributie. Zie: lestijden & contributie.
  • De Fysiofitlessen worden begeleid door hierin gespecialiseerde fysiotherapeuten en sportinstructeurs. Zij hebben de aanvullende opleiding tot FysioSportConsultant-FysioSportTrainer gevolgd.