Zorgplan Rugpijn

Soms sluipt het er langzaam in, soms is het er van het een op het andere moment: rugpijn. Bijna iedereen krijgt er vroeg of laat wel eens mee te maken. Pijn in de rug kan variëren van lichte irritante pijn tot extreme klachten waardoor bewegen praktische onmogelijk is. Wat het ook is: u wilt er het liefst zo snel mogelijk weer vanaf. Hiervoor gaan wij te werk volgens het Zorgplan Rugpijn.

Direct een afspraak maken voor echografie
Het Zorgplan Rugpijn is een nieuwe behandelmethode voor rugpijn, ontwikkeld door professionals en wetenschappers en uitbreid getest onder meer dan 7000 patiënten. De methode bestaat uit een combinatie van persoonlijke behandeling, groepstraining en online begeleiding. Een succesvolle benadering want meer dan 80% van de patiënten is na afloop sterk verbeterd en/of volledig hersteld.
Wanneer u rugklachten heeft, zal de fysiotherapeut tijdens de eerste afspraak in kaart brengen hoe ernstig en hevig de pijn is. Op basis hiervan kunnen we een goede inschatting maken van de duur en omvang van het behandeltraject. In de veruit de meeste situaties is een kortlopend traject van gemiddeld vier weken voldoende om u weer pijnvrij te krijgen; in uitzonderingsgevallen is er sprake van zes maanden intensieve behandeling en begeleiding.
Tijdens het traject controleert de fysiotherapeut voortdurend de voortgang van de pijnafname. Het doel is om u niet alleen van de klachten af te helpen, maar ook om herhaling te voorkomen. Vandaar dat groepslessen en online begeleiding eveneens een rol spelen in het Zorgplan Rugpijn.

GOED OM TE WETEN:

  • U heeft geen verwijzing van een huisarts of specialist nodig.
  • Bent u verzekerd voor fysiotherapie, dan geldt dit ook voor het Zorgplan Rugpijn; informeer hiernaar bij uw zorgverzekeraar.
  • Het Zorgplan Rugpijn wordt exclusief aangeboden door praktijken die zijn aangesloten bij Fysio Topics; een landelijke organisatie van praktijken die gezamenlijk onderzoek (laten) doen naar nieuwe en effectieve behandelingsmethoden.
  • Meer informatie over deze behandeling vindt u op: http://fysiotopics.nl/het-zorgplan-rugpijn/