Old Stars walking football in de gemeente Hardenberg!

Old Stars walking football in de gemeente Hardenberg !

Binnenkort volgt meer info, maar hier alvast een tipje van sluier. In de gemeente Hardenberg willen een aantal kartrekkers samen met Marcel Smid van de gemeente Hardenberg (verantwoordelijk voor sport,cultuur,maatschappelijk domein) het populaire walking football
(wandel voetbal ) in eerste instantie op drie plaatsen in de gemeente aanbieden.

Hiervoor willen we zoveel mogelijk geïnteresseerde oud voetballers of laatbloeiers van minimaal 55 of ouder enthousiasmeren om de voorlichtingsbijeenkomsten te bezoeken. Bij wandelvoetbal wordt feitelijk niet gerend. Hierdoor is het zeer goed uitvoerbaar voor (55)-60-plussers. Het past perfect in het huidige gezondheidsbeleid: langer fit en vitaal leven !
zie ook alvast de website: www.oldstars.nl

De info data luiden als volgt:
Maandagmiddag 14 mei sportpark Westerpark, te Mariënberg (Jan Hagedoorn)
Woensdagmiddag 16 mei De Haere/sportpark de Boshoek in Hardenberg (Piet Kampman )
Donderdagmiddag 17 mei sportpark de Boekweit, te Dedemsvaart (Alle Pijlman en Evert Lok)
Aanvang informatiebijeenkomsten op alle middagen zal zijn om 14.00.

Foto: Go Ahead Eagles

Opgeven graag via volgende contactpersonen: Piet Kampman (De Haere):
piet.kampman@de-haere.nl
Jan Hagedoorn: jan@beerzebulten.nl
Alle Pijlman: ajpijlman@kpnmail.nl
Evert Lok: e.lok1944@kpnmail.nl

Nadere info over walking football in Hardenberg e.o.zal via lokale media en social media kanalen en o.a via de 16 gemeentelijke voetbalverenigingen deze week en komende weken verder verspreid worden. Het is een cluboverstijgend initiatief en daarom bieden we het eerst op drie plaatsen aan in de gemeente. Wellicht kunnen bij zeer veel animo nog meer groepen op andere locaties georganiseerd worden.
Dus houdt de lokale media en sociale media kanalen goed in de gaten !

Wat is walking football?

Deelnemers van OldStars voetballen volgens het ‘walking football’ principe, waarbij er niet mag worden gerend, dit om blessures te helpen voorkomen. Er zijn nog enkele andere regels: er wordt op een klein veld gespeeld, zes tegen zes en zonder keeper.

De club verzorgt training en begeleiding op de eigen sportaccomodatie. Trainingen worden gestart met een kopje koffie of thee. Zo leren de deelnemers elkaar beter kennen en ontstaat er een ‘mannen onder elkaar’ gevoel. Maar natuurlijk is OldStars walking football voor mannen én vrouwen.