Kick-off Gewoon gezond Kloosterhaar wederom groot succes!

Zondag 28 januari hebben we wederom genoten van een prachtige dorpswandeling in het kader van Gewoon Gezond Kloosterhaar. Ook dit jaar weer onder grote belangstelling, de opkomst was groots.

De route voerde langs enkele lokale bedrijven en werd onderweg opgeluisterd met livemuziek, dans, koetjes en kalfjes, kippen, vuurtjes en een drankje en hapje. Ook de mensen die minder goed ter been waren deden gewoon gezond mee, er stond voor hen een door De Haere geregelde Jan Plezier klaar die hen overal bracht.

 

Na een welkomstwoord van Frederik en een gedegen warming-up door Wessel (onder strakke muzikale begeleiding verzorgd door drive-in- show NAPOLI), zat de sfeer er goed in! We togen gedoseerd en met goede zin ‘en route’, benieuwd naar wat de organisatie dit jaar voor ons in petto had.

   

De eerste stop was bij het voormalige Groene Kruisgebouw, waar sinds vorig jaar een beauty/pedicuresalon gevestigd is. Nicolien heeft er een prachtige salon van gemaakt. Hier kwamen links en rechts de verhalen ook los over de tijd dat het gebouw nog als consultatiebureau in gebruik was. Ook de kleine tentoonstelling van het dorpsarchief Kloosterhaar, over het ontstaan en gebruik van het gebouw door de jaren heen, had veel belangstelling.

 

Via de Randweg nu op naar sportpark De Polderhoek! In de prachtige kantine van korfbalvereniging UNI konden we het werk van de plaatselijke Kunstenaars met hoofdletter K bekijken van Jannie Ardesch, Sieneke Takken en Gerda Roessink a.k.a. Kloet. Prachtige werken in een prachtige kantine!

 

In de kantine van VV Kloosterhaar –waar warempel zelfs het plafond zwart/wit is- stond een heerlijk kopje koffie klaar, en was er een pittige demonstratie van jonge streetdancers van Korfbalvereniging UNI, ze hadden de dansjes perfect ingestudeerd! Voor onderweg kon er nog een gezonde versnapering mee genomen worden in de vorm van een appeltje of stukje kaas of worst. Op naar de Van Royensweg!

 

Bij Ardesch Sloopwerken werden we muzikaal onthaald door dweilorkest De Haarschutters, hier was het niet mogelijk om stil te blijven staan en gingen de voetjes vanzelf van de vloer! Wat een gezelligheid! Toch nog gauw een handjevol heerlijke vrolijke nootjes van de tafel gepakt en verder met de wandeling.

De bordjes leiden ons naar de boerderij van veehouderijbedrijf Nieuwlaar. Voor vele dorpsbewoners was een bezoek aan dit bedrijf een eyeopener. Want was de één in de veronderstelling dat het hier een bedrijf met koeien was (waarom staat anders die grote koe in de tuin?), meende de ander stellig dat het hier een kippenbedrijf betrof. Wat blijkt: Nieuwlaar is van beide markten thuis! Grote schone loodsen met veel bewegingsruimte voor de kippen en de koeien. Daar mag je als farmer inderdaad proud op zijn! En de kalfjes waren natuurlijk helemaal geweldig!  #smelt

       

Aan de achterzijde van de boerderij gingen we over de landweg richting ‘Indianenbos’. De sfeervolle vuurpotten lieten zich door een klein buitje regen niet doven, en aangekomen bij het Indianenbos wachtte ons, onder de tent van De Haere, een heerlijke beker glühwein of hete chocolademelk. Ook hier gingen de gezonde versnaperingen erin als koek! Door naar de Greupe! Nooit geweten dat er zoveel bedrijvigheid huist aan de Greupe! Groenvoorziening, Beautysalon, Slow BBQ, Waterwerken, allemaal in één straat. Wat een bedrijvigheid en wat werden we er weer verwend!

           

Doorwandelend naar de Dorpsstraat arriveren we bij het Gezondheidscentrum Kloosterhaar, alwaar de altijd vrolijke DaGaWa’s ons opwachten. Zij zijn al weer druk in voorbereiding voor de tweede editie van de avondvierdaagse, en brachten dit op ludieke wijze onder de aandacht: Raad de inhoud van de pot met doppinda’s en maak kans op twee startbewijzen voor de avondvierdaagse Kloosterhaar! Er werd geraden tussen de 100 en de 25.000 stuks, er zaten welgeteld 516 in de pot. We mogen hier alvast vermelden dat de vierdaagse dit jaar zal worden gehouden van 28 mei t/m 1 juni, hou HIER hun facebookpagina in de gaten.

Overgestoken lopen we -muzikaal binnengehaald door trompettisten van Crescendo- Renate’s haarstudio binnen. We doen een wens in de haarwenspot en hopen zo nog iemand welverdiend blij te maken met een gratis kappersbehandeling.

We lopen de Groenedijk in en betreden de garage van Zander van Braam, alwaar de jonge Kloosterhaarse band Spare Jerry’s de hele middag voor ons optreedt. Het repertoire is divers, de mannen van de band stralen veel plezier uit en spelen strak. De diesel die er wordt geschonken laat onze kelen ook goed smeren, maar er is natuurlijk ook een gezondere versie in de vorm van vruchtenbowl. Volg de Spare Jerry’s HIER.

   

Dan last but not least, Autobedrijf, Carwash en APK René Luisman heet ons warm welkom in zijn bedrijf. Er is koffie en er liggen aardige presentjes klaar, altijd handig!

 

We zetten een eindsprintje in en vertoeven nog even gezellig in dorpshuis ’t Haarschut. Onder het genot van een hapje en drankje kletsen we nog even na over deze gezellige en leerzame middag. We concluderen dat de leefbaarheid van ons mooie dorp niet staat of valt met het wel of niet aanwezig zijn van grote supermarkten of uitgaansgelegenheden. Er is hier veel, heel veel meer! En toch weer vier kilometer in de benen, een mooie aftrap voor een heel nieuw jaar Gewoon Gezond Kloosterhaar!

De mooie foto’s zijn gemaakt door Anja Roessink-Nijboer en Jessica de Jong-Zweers, waarvoor hartelijk dank!

Verslag gemaakt door de moeder van de drummer 😉