Week van de Valpreventie: Gratis kennismaking les bij De Haere in Bergentheim

In samenwerking met welzijnsorganisatie De Stuw organiseert De Haere fysio- en ergotherapie in de week van de Valpreventie en in het kader van Vitaal Vechtdal een gratis kennismaking les Valpreventie voor ouderen. Deze les wordt gehouden op woensdag 4 oktober a.s. van 10.30 tot 12.00 uur bij De Haere aan de Dorpsstraat in Bergentheim.

De Haere organiseert regelmatig cursussen Valpreventie bij haar vestigingen. Een volledige cursus bestaat uit tien lessen en wordt in veel gevallen (deels) vergoed door de zorgverzekeraar. Voor veel deelnemers blijkt een eerste valpartij de reden om zich aan te melden, terwijl het natuurlijk beter is om zo’n nare ervaring te voorkomen. Per jaar belanden ruim 50.000 mensen met een botbreuk op de spoedeisende hulp vanwege een valpartij. Vooral ouderen worden hierna angstig om te bewegen. Ze vermijden activiteiten, waardoor de lichamelijke conditie verslechtert en de kans op een valpartij eerder groter dan kleiner wordt. Vandaar dat De Haere en De Stuw mensen graag vroegtijdig wijzen op het belang van Valpreventie door een vrijblijvende kennismakingsles aan te bieden.

Tijdens de cursus werken de deelnemers onder leiding van een fysio- en ergotherapeut aan hun loopvaardigheid, evenwicht en zelfvertrouwen om de kans op vallen te verkleinen. Met een hindernisbaan, sport & spel en valtraining worden situaties uit de praktijk nagebootst. Door lastige situaties op tijd te herkennen en op een slimme manier tegemoet te treden, wordt de kans op een valpartij verkleind. En mocht het toch een keer mis gaan, dan weten de cursisten hoe ze de schade zoveel mogelijk kunnen beperken.

Een keer proberen en kijken wat het inhoudt? Trek dan iets makkelijks aan en doe mee met de kennismakingsles op 4 oktober a.s. in Bergentheim. Iedereen is welkom en de koffie staat klaar!

Meer informatie vindt u hier of bel voor meer informatie 0523 – 23 20 53