Gratis kennismakingsles Valpreventie in Kloosterhaar

In samenwerking met Senioren Kontakt Kloosterhaar (SKK) en welzijnsorganisatie De Stuw organiseert De Haere fysio- en ergotherapie op woensdag 31 januari van 10.30 tot 12.00 uur een gratis kennismakingsles Valpreventie voor ouderen. Deze les wordt gehouden in dorpshuis ’t Haarschut en iedereen is welkom.

De Haere geeft regelmatig cursussen Valpreventie bij haar vestigingen. Een volledige cursus bestaat uit tien lessen en wordt in veel gevallen (deels) vergoed door de zorgverzekeraar. Voor veel deelnemers blijkt een eerste valpartij de reden om zich aan te melden, terwijl het natuurlijk beter is om zo’n nare ervaring te voorkomen. Per jaar belanden ruim 50.000 mensen met een botbreuk op de spoedeisende hulp vanwege een valpartij. Vooral ouderen worden hierna angstig om te bewegen. Ze vermijden activiteiten, waardoor de lichamelijke conditie verslechtert en de kans op een valpartij eerder groter dan kleiner wordt. Vandaar dat De Haere, SKK en De Stuw mensen graag vroegtijdig wijzen op het belang van Valpreventie door een vrijblijvende kennismakingsles aan te bieden. Deze gratis les wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van Stichting RCOAK (een fonds voor ouderen).

Tijdens de cursus werken de deelnemers onder leiding van een fysio- en ergotherapeut aan hun loopvaardigheid, evenwicht en zelfvertrouwen om de kans op vallen te verkleinen. Met een hindernisbaan, sport & spel en valtraining worden situaties uit de praktijk nagebootst. Door lastige situaties op tijd te herkennen en op een slimme manier tegemoet te treden, wordt de kans op een valpartij verkleind. En mocht het toch een keer mis gaan, dan weten de cursisten hoe ze de schade zoveel mogelijk kunnen beperken.

Een keer proberen en kijken wat het inhoudt? Trek dan iets makkelijks aan en doe mee met de kennismakingsles op 31 januari a.s. in Kloosterhaar. Iedereen is welkom en de koffie staat klaar! Bel voor meer informatie 0523 – 23 20 53 of kijk op de-haere.nl.

Lees hier de PDF versie